Agenția Europeană pentru Medicamente a confirmat legătura dintre administrarea vaccinului AstraZeneca și cazurile de tromboză

Agenția Europeană pentru Medicamente a confirmat legătura dintre administrarea vaccinului AstraZeneca și cazurile de tromboză. Un angajat de rang înalt al EMA, Marco Cavaleri, care supraveghează problemele de vaccinare, a povestit despre acest lucru într-un interviu acordat unui ziar italian, potrivit euronews.

Cavaleri a spus că experții încă evaluează amenințările asociate cu utilizarea vaccinului suedez-britanic. Această lucrare a început după rapoarte de decese după vaccinarea cu AstraZeneca, iar morții au prezentat semne de tromboză.

„În opinia mea, deja acum putem spune cu încredere: există o legătură cu vaccinul. Dar ceea ce provoacă o astfel de reacție, nu știm încă”, a declarat Cavaleri.

Cavaleri a declarat că Agenția Europeană a Medicamentului va prezenta concluziile preliminare privind siguranța vaccinului AstraZeneca în această săptămână. În același timp, autoritatea de reglementare nu se angajează încă să ofere recomandări cu privire la restricțiile de vârstă pentru administrarea acestui medicament – într-o serie de state, utilizarea sa este permisă numai persoanelor în vârstă. În orice caz, subliniază oficialul, experții rămân încrezători că beneficiile vaccinării depășesc riscurile cunoscute, inclusiv amenințarea trombozei.

Comments (0)
Add Comment