Alaiba, despre amendamentul care prevedea dublarea salariilor judecătorilor CC: „E propria greșeală”

Documentul anticonstituțional cu privire la politica bugetar-fiscală, care prevedea majorarea substanțială a salariilor pentru judecătorii Curții Constituționale, a fost semnat conștient de către Dumitru Alaiba. Acest lucru a fost recunoscut, în permieră, de însuși deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, unde a menționat, totodată, că aceasta era singura soluție pentru a mișca din loc procesul respectiv.

(Dumitru Alaiba, deputat PAS)

„ –Din neatenție, din greșeală, spunme cum o fi, dar ne-am pomenit cu o lege votată  care conținea un amendament neconstituțional. –Și dumneavoastră ați semnat?! –Atunci ai presiunea că vine 2022 și intri fără politică fiscală. Ce faci? De aceea s-a transmis la președinție, președinția returnează pachetul pentru reexaminare, se reexaminează fără acel amendament și am reparat greșeala proprie.”

Cu toate acestea, chiar dacă ulterior legea a fost întoarsă de președintele Maia Sandu spre reexaminare, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe nu crede că această acțiune poate fi calificată drept infracțiune.

(Dumitru Alaiba, deputat PAS)

„ –Dar nu miroase a cod penal? –De ce? Cu ce anume? Știind că semnați ceva care anticonstituțional. –Care nu a produs niciun efect, pentru că ne-am pomenit în această chestie birocratică și am reparat-o. Dacă este, atunci merg mâine și răspund la întrebări.”

Amintim că, după ce Maia Sandu a reîntors Legislativului legea care prevedea dublarea salariilor judecătorilor Curţii Constituţionale, majoritatea parlamentară formată din deputații PAS a aprobat repetat politica bugetar-fiscală, în ședința din 24 decembrie 2021, care a stabilit că membrii Curții Constituționale vor primi salarii majorate cu circa 15.000 de lei.

Comments (0)
Add Comment