Alaiba, despre Botnari: „Nimeni nu te poate proteja. Vine pedeapsa”

Interpol l-a pus în urmărire pe fostul deputat PDM, Constantin Botnari, iar Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate a prezentat învinuirile. În acest sens, deputatul PAS Dumitru Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook că nu poate aștepta până când toți fugarii revin în Republica Moldova.

„Au trecut trei ani. Ceva s-a schimbat mult în aspectul lui Botnari. E greu să trăiești trei ani ca un om obișnuit, cu frică, știind că nimeni nu te va proteja. Nimeni nu te poate proteja. E greu să trăiești știind bine ce ai făcut, câte vieți ai distrus, câte crime ai coordonat. Să trăiești trei ani cu sentimentul că ar putea fi nevoit să răspunzi pentru măcar o parte din ceea ce ai făcut.

Abia aștept să văd ce a mai rămas din cumplitul Plahotniuc cândva, de care se temea toată țara. Vine pedeapsa. Mai greu decât mi-aș dori, dar merge. Am vorbit despre asta când erai încă la putere. Când toată lumea încă se temea de tine. Am vorbit despre asta în primele două luni ale mandatului meu. Niciunul dintre voi nu va scăpa de pedeapsă!”, a scris el.

Botnari face obiectul unei anchete penale PCCOCS pentru abuz de putere și incitare la falsificarea documentelor publice în iunie, 2019.

Potrivit procurorilor, Botnari este implicat în obținerea cărților de identitate și a pașapoartelor străine pentru persoanele din anturajul lui Plahotniuc.

După cum s-a raportat anterior, Botnari a spus că a depus o cerere la Procuratură pentru a efectua o anchetă în Marea Britanie, unde se află acum împreună cu familia. Fostul politician a fost inclus în baza de date a Organizației Internaționale „Interpol” pentru localizare, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Comments (0)
Add Comment