Albania: Fost președinte, arestat și acuzat de fapte de corupție

Partidul Libertății din Albania, de stânga, a declarat că liderul său și fostul președinte albanez Ilir Meta a fost arestat pentru presupuse acuzații de corupție.

Meta, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat în capitala Tirana de către ofițeri ai Biroului național de investigații, potrivit presei locale. Televiziunile locale au arătat cum ofițeri de poliție mascați și în civil l-au scos pe Meta din vehiculul său, după ce acesta s-a întors din Kosovo vecin, înainte de a susține o conferință de presă. Secretarul general al partidului, Tedi Blushi, a numit-o „o răpire criminală”.

După ce s-a întâlnit cu Meta la secția de poliție, avocatul său a declarat că fostul președinte este anchetat pentru presupusă corupție, spălare de bani și ascunderea veniturilor și proprietăților personale.

Meta a fost președinte al Albaniei, în perioada 2017-2022. În urmă cu câțiva ani, el a fost anchetat pentru presupuse activități ilegale de lobby în Statele Unite. El și fosta sa soție au fost, de asemenea, anchetați pentru acuzații de ascundere a proprietăților și veniturilor personale.

Meta a fost un oponent vocal al guvernului premierului Edi Rama, pe care l-a acuzat că conduce un „regim cleptocratic” și concentrează toate puterile legislative, administrative și judiciare în mâinile lui Rama.

AlbaniaarestPartidul Libertății din AlbaniaPeședinte
Comments (0)
Add Comment