Alegerile parlamentare din Rusia: Pentru a spori participarea, autoritățile încurajează alegătorii să folosească votul electronic. Ca bonus, o loterie pentru a câștiga o călătorie sau un vehicul

Alegeri fără opoziție. După opt luni de reprimare a mișcărilor anti-Kremlin, alegătorii ruși vor avea de ales. Rusia Unită, partidul lui Vladimir Putin, ar trebui să-și păstreze majoritatea în Parlament. Pentru a spori participarea, autoritățile încurajează alegătorii să folosească votul electronic. Ca bonus, o loterie pentru a câștiga o călătorie sau un vehicul.

Practic, pe de altă parte, campania pentru cele 450 de locuri de deputați este aproape inexistentă, cu excepția semnelor partizane de ici-colo și a câtorva dezbateri televizate.

Președintele Putin, care este încă popular, s-a alăturat campaniei electorale.

La Congresul Rusiei Unite de la sfârșitul lunii august, el a anunțat ajutor financiar pentru 44 de milioane de pensionari, polițiști și militari, categorii aflate în centrul electoratului său.

Pentru opoziție, aceste alegeri legislative vor fi marcate de fraude. Observatorilor internaționali OSCE nu li s-a permis să vină în număr mare și nu vor mai exista camere de filmat în secțiile de votare.

Comments (0)
Add Comment