Alina, un tânăr medic, despre situația din domeniu: „Discriminare de gen, ponegreală de la profesori în cea mai frumoasă amploare, corupție, nănășism, ierarhie, burn out veșnic, nepăsare, hărțuire”

Hotineanu, Glavan, Dumbrăveanu, Nemerenco și… nimic nu s-a schimbat esențial pentru medicii tineri. O tânără, medic, după 9 ani investiți în studii și rezidențiat, postare despre sistemul medical: „Studenții fac lecții în holurile spitalelor și cu vestiarul în cazangerie, gărzi neplătite la rezidențiat în folosul medicilor cu stagiu, locuri speciale la rezidențiat apărute peste noapte pentru oameni speciali”.

Postarea Alinei Istrate a adunat peste 1000 de aprecieri în mediul online și este distribuită  de sute de studenți și cadre medicale. Uluitor este să aflăm din postare că, studenții semnează un contract de rezidențiat cu Ministerul Sănătății și NU PRIMESC nicio copie înapoi (un abuz cras față de studenți, aceștia neștiind ani de zile ce au semnat), o practică care s-ar fi instalat cu mulți ani în urmă și care nu s-a mai schimbat.

„Sursa scrie că tinerii rezidenți sunt puși să scrie fișe medicale, fac gărzi neplătite, supraveghează nopțile câte 5-6 secții (per om) și culmea, unora, după ce semnează contractul cu statul, după 3 ani de rezidențiat, li se spune… că nu sunt locuri la instituția pe care au ales-o pentru a continua să muncească în sistemul public (conform contractului de obligativitate).

Comments (0)
Add Comment