Analist: „O creștere a tarifelor la energie electrică este inevitabilă”

Expertul economic IDIS Viitorul Victor Parlicov consideră că majorarea tarifului la energie electrică este inevitabilă.

„Tarifele care sunt în vigoare astăzi nu mai acoperă costurile. Se poate face o majorare a tarifului, iar în urma negocierilor asupra prețului final cu câștigătorul licitației din 1 aprilie, se va lua o nouă decizie privind tariful”, a spus Parlicov la o emisiune de la Jurnal TV.

Expertul s-a referit și la declarațiile directorului general al centralei de la Cuciurgan, conform căruia prețul energiei electrice ar trebui să se dubleze în fața creșterii prețului gazelor naturale.

„Gazprom nu a fost niciodată plătit, dar centralele plătesc prețul gazului din interior. Doar că acest preț este pur discreționar, nu are nicio legătură cu prețul gazului la graniță, cu contractul cu Gazprom. Absolut tot ce ține de prețul energiei electrice este un preț politic. Tot ce au făcut până acum a fost să vadă cât de mult ne pot vinde ucrainenii, au scăzut puțin prețul pentru ca furnizorii ucraineni să nu poată intra pe piață, și-au stabilit propriile tarife la gaze interne pentru a se potrivi cu prețul pe care l-au oferit.” spuse Parlicov.

Comments (0)
Add Comment