Andrei Năstase despre proteste: Sunt necesare, dar ar trebui să fie inițiativă civilă, nu organizate de Partidul ȘOR

Președintele fondator al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA), Andrei Năstase, susține că protestele împotriva actualei guvernări sunt necesare, dar ar trebui să fie inițiativă civilă, nu organizate de către Partidul Politic „ȘOR”. „Din păcate, avem un guvern incompetent și neprofesionist, dar sunt persoane în țară care pot obține o viață mai bună pentru populație”, a declarat Năstase, pentru enews.md.

„Nu văd un final pozitiv al acestor proteste din Piața Marii Adunări Naționale, atât timp cât sunt organizate și finanțate de un partid politic condus de Șor. Mi se pare că cei mai mulți dintre acești oameni au ieșit în stradă nu doar pentru că i-a plătit cineva. Dacă ar exista prosperitate în țară, posibilitatea de a-și proteja drepturile, libertățile, dreptatea, probabil că ar sta cu copiii lor. Iar toamna este o astfel de perioadă a anului în care casa este plină de muncă.

Spre marele meu regret, în țara noastră sunt mai mulți protestatari decât cei care ies în stradă. Sutele de mii de familii ale lor, care încă își exprimă nemulțumirea în comunicarea cu rudele, vecinii și prietenii, în bucătărie protestează și cei care au votat pentru actuala guvernare. Sunt mulți care sunt nemulțumiți de autorități, tarife și prețuri, dar care nu ies să protesteze tocmai pentru că sunt conduși de Șor.”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, Năstase și-a amintit de protestele organizate în 2015, împotriva regimului Plahotniuc, când peste 100 de mii de oameni au ieșit în stradă, împotriva nelegiuirii la care apelau judecătorii, procurorii și politicienii de buzunar al ex-liderului PDM.

„Pentru a distruge inițiativa civilă, i-a mituit pe Usatîi și pe Dodon și, prin înțelegere, aceștia au plasat corturi în fața președinției și a parlamentului, înspăimântând partenerii noștri occidentali cu alți oligarhi veniți la putere. Cred că actuala guvernare beneficiază de protestele organizate de Șor, așa cum a beneficiat cândva Plahotniuc de protestele finanțate de Dodon și Usatîi.

Sunt necesare proteste serioase împotriva guvernului actual, dar aceasta ar trebui să fie o inițiativă civilă care să unească întreaga societate împotriva nedreptății, sărăciei, împotriva unui sistem de justiție incompetent, corupt și a aceleiași clase politice care să protejeze populația săracă, și nu propriile interese. Interesele tuturor politicienilor și politicienilor. Și, din păcate, avem un guvern incompetent și neprofesionist. Dar există oameni în țară care pot obține o viață mai bună pentru populație.”, a conchis Năstase.

Amintim că duminică, mii de oameni s-au adunat în centrul capitalei, pentru a participa la protestul organizat de Partidul Politic „ȘOR”, însă poliția a blocat accesul manifestanților în Piața Marii Adunări Naționale. Ulterior, aproape de miezul nopții, sute de polițiști din trupele speciale au evacuat toate corturile, cu bunurile care se aflau în ele.

Într-o notă emisă presei de Poliție, se anunță că s-a constatat că organizatorii protestului au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria mun.Chișinău și Poliție.

Totodată, potrivit organelor de ordine, organizatorii au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații. Mai mult decît atît, unii participanți la proteste aveau la ei obiecte interzise.

VEZI ȘI – Organizații neguvernamentale condamnă încălcarea dreptului la libertatea întrunirilor prin dispersarea protestului desfășurat în fața Parlamentului

Andrei NăstaseGuvernul PASPartidul ȘORPlatforma DAProteste
Comments (0)
Add Comment