Andrei Năstase salută moțiunea

„Da! Se poate și Doamne ajută!” Acesta a fost mesajul liderului Platformei DA, Andrei Năstase după ce textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Ion Chicu, inițiativă lansată chiar de către el, a fost înregistrat în ședința de astăzi a Parlamentului datorită voturilor celor din partidul Maiei Sandu.

„Da! Se poate! Se poate cu demnitate și adevăr. Se poate cu Doamne ajută! Așa că fiți încrezători. Oameni buni, să nu-i mai credeți pe cei care se bazează pe tot felul de scuze și de pretexte. Să mergem înainte. Aveți încredere că se poate. Dacă vrem, se poate.”

În context, Andrei Năstase le-a mulțumim foștilor colegi din Blocul ACUM, deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru că au uitat de trecut și au votat pentru viitor.

„Ați văzut că colegii noștri de la PAS, într-un final, au dat curs solicitării noastre de a semna împreună cu toți deputații PPDA această moțiune de cenzură. Era natural, era firesc, era firesc, era rațional.”

Amintim că pe 6 iulie, după prima rundă de discuții purtate cu cei din grupul parlamentar Pro Moldova, Andrei Năstase le-a cerut celor din PAS să voteze împreună pentru demiterea Guvernului Chicu, lucru neadmis atunci de Maia Sandu, care declara că nu intra în niciun joc alături de Candu și Șor.

„Vremea răfuielilor politice a trecut. Situația este atât de dificilă încât suntem cu toții obligați să renunțăm la pretexte, la scuze, la motive sau orgolii personale. Este vremea soluțiilor, nu a discuțiilor. Singura soluție rezonabilă pe care o are acum Republica Moldova pentru a ieși din crize generalizată în care ne aflăm cu toții este un Guvern pro-European.”

Menționăm că la fel ca și în trecut, Andrei Năstase a reiterat că cea mai bună soluție anticriză este Executivul asumat de Platforma DA.

Comments (0)
Add Comment