Andrei Năstase spune că este gata să guverneze Moldova

Andrei Năstase nu renunță la gândul că ar putea scoate Moldova din actuala criză politică și economică, anunțând astfel, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că este pregătit să guverneze Moldova, chiar dacă candidatura sa la funcția de prim-ministru, propusă de fracțiunea PPDA, nu a fost susținută de către președintele Maia Sandu.

„PPDA își dorește ca următoare alegeri parlamentare anticipate să fie unele corecte, să fie unele libere și să se producă în strictă legalitate. Totodată, PPDA își dorește ca problemele stringente cu care se confruntă populația să fie rezolvate. PPDA a venit cu acest colac de salvare, unul văzut și de la București și de către partenerii noștri din străinătate, cel puțin din mesajele care mi s-au transmis, și am așteptat și mai așteptăm care va fi decizia președintelui”.

Mai mult, Năstase spune că poate form lejer o echipă guvernamentală.

Platforma DA are un cabinet de miniștri capabil să livreze niște rezultate imediate pentru țara noastră. Este timpul să tratăm cu maximă responsabilitate să strângem rândurile și să facem un Guvern alternativ celui pe care ni-l propune Șor și Dodon”.

Legat însă de pasul Maiei Sandu de a o desemnat repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, Andrei Năstase crede că Curtea Constituțională va lua o hotărâre predictibilă în acest sens.

Amintim că Partidul Socialiștilor a contestat deja această decizie, precizând că șeful statului ar fi încălcat grav Constituția, ignorând candidatura Marianei Durleșteanu, susținută de o majoritate parlamentară creată din 54 de deputați.

Comments (0)
Add Comment