Andrei Spânu revine-n guvern, Dan Perciun – numit șef la Educație, iar la MAI vine Adrian Efros

Noii miniștri desemnați au depus jurământul de învestire, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean. Astfel, la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale revine secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu. El a mai deținut această funcție în perioada 6 august 2021 – 16 februarie 2023. Ministru al Educației și Cercetării este deputatul PAS, președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului, Dan Perciun.

Portofoliul Ministerului Afacerilor Interne îl preia Adrian Efros. Este colonel în cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, iar de la invazia Rusiei în Ucraina a deținut funcția de șef al Centrului Unic de Gestionarea Crizei din Republica Moldova. Procesele începute de foștii miniștri trebuie să aibă continuaitate, a spus șefa statului Maia Sandu.

(Maia Sandu, șefa statului)

„Avem foarte mult de lucru în toate cele trei domenii și așteptarea mea este ca energia și voința voastră de a schimba lucrurile-n bine să permită să accelerăm lucrurile și să reușim să dăm un nou avânt transformărilor pe care le-am început”.

La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri din cabinetul său au demisionat. Era vorba despre Ana Revenco, de la Ministerul Afacerilor Interne, Anatolie Topală – Ministerul Educației și Cercetării, Lilia Dabija – Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

(Dorin Recean, prim-ministru)

„Anunț că trei miniștri și-au depus ieri mandatul. Mulțumesc domnului Topală. Reforma universitară pe care  a conceput-o și a implementat-o începe să aducă rezultate. A fost un process complex. Ministrul Topală a asigurat toate resursele necesare. Mă bucur că Comisia Europeană i-a acordat o notă de apreciere foarte înaltă. Mulțumesc ministrei Revenco. Aceasta a avut o contribuție esențială atunci când a preluat gestionarea crizei refugiaților, a gestionat situații complexe, a pus bazele transformărilor necesare pentru Ministerul Afacerilor Interne și a asigurat că MAI va avea resursele necesare pentru a face un salt calitativ pentru serviciul public. Mulțumesc Liliei Dabija, care a asigurat modernizarea a peste 300 km de drum. Acest efort a fost foarte important pentru noi toți. Prin negocieri complexe, doamna Dabija a asigurat că facem acest pas”.

Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe 16 februarie, 2023.

Comments (0)
Add Comment