Andrei Spînu le mulțumește oamenilor pentru că deja consumă mai puține gaze naturale

În luna septembrie curent, consumatorii casnici ar fi reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut. Cifrele au fost prezentate de actualul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a ținut să vină cu mulțumiri în adresa moldovenilor.

„Astăzi vin cu un mesaj de recunoștință, dragi moldoveni, pentru faptul că nu ați lăsat neputincioși mâinile în jos, ci ați depus eforturi pentru a consuma cu socoteală. În septembrie consumatorii casnici au reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut și vă mulțumesc pentru străduința și cumpătarea voastră”, a scris Spînu pe Facebook.

În context, acesta i-a îndemnat pe cetățeni să economisească în continuare, din motiv că acum statul este afectat de crize pe care nu autoritățile le-ar fi provocat.

„Vă rog să facem acest lucru și în continuare – să economism pe cât putem. Am încredere că putem. Este extrem de important și știu că înțelegeți foarte bine acest lucru. Din păcate, moldovenii știu ce înseamnă ierni grele. Au auzit de la părinți și bunici și au simțit pe propria piele. Da, este nedrept ca moldovenii să treacă prin atâtea greutăți ani la rând, iar acum să fim afectați de crize pe care nu noi le-am provocat. Greutățile ne-au făcut de-a lungul timpului rezistenți și chibzuiți. Fiecare dintre noi poate controla factura și de fiecare dintre noi depinde cum va arăta Republica Moldova după aceste timpuri complicate”, a adăugat Andrei Spînu.

De asemenea, el a dat asigurări că instituțiile statului, printre care și Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, va ajuta oamenii să treacă de perioada rece a anului prin acordarea compensațiilor.

„Este responsabilitatea noastră a tuturor să ieșim cu capul sus din greutăți. Vă mulțumim!”, a conchis Spînu.

Amintim că, Republica Moldova ar putea rămâne fără gaze naturale rusești începând cu 21 octombrie. Compania Gazprom a avertizat marți, printr-o notă informativă, că își rezervează dreptul să întrerupă livrarea gazelor naturale, dar și a contractului, dacă până în data de 20 octombrie, compania „Moldovagaz” nu va achita plățile curente.

Potrivit „Gazprom”, pe parcursul anului 2022, compania „Moldovagaz” ar fi încălcat în mod regulat termenii contractului privind achitarea plăților pentru gazul furnizat, de asemenea, solicitând în mod repetat părții ruse atenuarea obligațiilor contractuale în ceea ce privește volumele de furnizare.

Andrei SpînuGaze naturale
Comments (0)
Add Comment