Aproape 200 de persoane au murit în Vietnam în urma taifunului Yagi și mai mult de 125 sunt date dispărute

Aproape 200 de persoane au murit în Vietnam în urma taifunului Yagi și mai mult de 125 sunt date dispărute în urma inundațiilor și alunecărilor de teren, a anunțat joi presa de stat. Ziarul vietnamez VNExpress a raportat că 197 de persoane au murit și 128 sunt încă date dispărute, în timp ce peste 800 au fost rănite.

Majoritatea victimelor au fost cauzate de inundații și alunecări de teren în provinciile muntoase din nordul Vietnamului. În capitală, apele fluviului Roșu s-au retras ușor, dar multe zone au fost în continuare inundate.

În districtul Tay Ho din Hanoi, oamenii se bălăceau prin apa maro și noroioasă care le ajungea deasupra genunchilor pentru a-și croi drum de-a lungul unei străzi, unii purtând încă căștile de biciclist și motociclist după ce și-au abandonat vehiculele. Locuitorii din zonă au început să fie evacuați începând de marți seara.

Electricitatea și apa de la robinet au fost întrerupte începând de miercuri. Oamenii care au rămas în zonă au străbătut străzile inundate pentru a strânge alimente și alte provizii în timp ce așteptau ca apele să se retragă. Yagi a fost cel mai puternic taifun care a lovit Vietnamul în ultimele decenii.

Acesta a atins țărmul sâmbătă cu vânturi de până la 149 km/h. În ciuda slăbirii de duminică, ploile torențiale au continuat și râurile rămân periculos de mari. Se pare că inundațiile din Hanoi au fost cele mai grave din ultimele două decenii și au dus la evacuări pe scară largă.

morțitaifunVietnamYagi
Comments (0)
Add Comment