Aproximativ 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor beneficia de vouchere pentru a procura electrocasnice

Aproximativ 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor beneficia, în următorii trei ani, de suport din partea Guvernului pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu altele noi și eficiente energetic. Un regulament în acest sens a fost aprobat de Guvern. Potrivit autorităților, voucherele vor acoperi până la 70 la sută din costul echipamentelor electrocasnice.

CONSTANTIN BOROSAN, secretar de stat al Ministerului Energiei: „Obiectivul principal al programului este de a sprijini familiile vulnerabile să înlocuiască electrocasnicele vechi cu echipamente eficiente energetic astfel, reducând factura la energie. Proiectul reglementează modul de acordare a voucherelor care vor acoperi până la 70 la sută din costul echipamentului energetic.”

Beneficiarii selectați vor fi informați despre disponibilitatea voucherelor prin intermediul cabinetului personal de pe platforma compensatii.gov.md, prin mesajele SMS sau pe e-mail.

CONSTANTIN BOROSAN, secretar de stat al Ministerului Energiei: „Voucherele vor fi acordate consumatorilor înregistrați în Programul guvernamental „Ajutor la contor”, în baza criteriilor privind gradul de vulnerabilitate energetică, consumul de energie electrică din anul precedent, precum și componența familiilor care solicită suport financiar pentru înlocuirea electrocasnicelor. Criteriile de eligibilitate vor fi examinate și aprobate de către comitetul de finanțare și risc din cadrul Centrului Național pentru Energie Durabilă.”

Potrivit autorităților, pe termen lung, Programul va contribui la sporirea securității economice, eficientizarea consumului de energie și diminuarea sărăciei energetice, prin micșorarea cheltuielilor pentru facturi ale populației.

electrocasniceGuvernvouchere
Comments (0)
Add Comment