Aproximativ 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor primi vouchere pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu altele noi

Aproximativ 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor primi, în următorii trei ani, vouchere în valoare de până la șapte mii de lei pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu altele noi și eficiente energetic. Anunțul a fost făcut de Centrul Național pentru Energie Durabilă.

Potrivit instituției, voucherele vor acoperi până la 70 la sută din costul echipamentelor electrocasnice și vor fi acordate consumatorilor înregistrați pe platforma guvernamentală compensatii.gov.md.

Astfel, consumatorii selectați din categoria de vulnerabilitate energetică extremă vor beneficia de vouchere în valoare de 7.000 de lei, cei din categoria vulnerabilitate energetică foarte ridicată vor primi 6.000 de lei, iar cei din categoria vulnerabilitate energetică ridicată – 5.000 de lei.

Totodată, au fost stabilite și criteriile de eligibilitate. Prioritate li se va oferi familiilor cu mulți copii, familiilor cu persoane în etate și celor în componența cărora se regăsesc persoane cu nevoi speciale.

Pentru a procura un aparat nou, beneficiarii vor trebui să ofere în schimb un echipament vechi de același tip. Nu e obligatoriu ca aparatul vechi să fie funcțional.

Potrivit autorităților, bugetul pentru primele sesiuni de acordare a voucherelor constituie peste 54 milioane de lei.

electrocasnicevoucherevulnerabilitate
Comments (0)
Add Comment