Armenia a lansat exerciții militare comune cu Statele Unite ale Americii

Armenia a lansat exerciții militare comune cu Statele Unite, o mișcare care reflectă eforturile liderului său de a crea legături mai strânse cu SUA și alți aliați occidentali, în timp ce relațiile țării cu vechiul aliat Rusia se acutizează.

Jocurile de război „Eagle Partner” vizează creșterea interoperabilității unităților care participă la misiuni internaționale de menținere a păcii, potrivit ministrului armean al apărării, Suren Papikyan. Acestea implică forțe armene de menținere a păcii, militari ai armatei SUA din Europa și Africa și ai Gărzii Naționale din Kansas. Exercițiile au fost programate să dureze până la 24 iulie.

Rusia a fost principalul partener economic și aliat al Armeniei de la prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991.

Armenia fără ieșire la mare, care a făcut parte din Uniunea Sovietică, găzduiește o bază militară rusă și face parte din alianța de securitate condusă de Moscova, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă. Cu toate acestea, legăturile Armeniei cu Rusia au devenit din ce în ce mai tensionate de când Azerbaidjanul a dus o campanie militară fulger anul trecut pentru a cuceri regiunea Karabakh, punând capăt celor trei decenii de dominație separatistă a etnicilor armeni.

Autoritățile armene au acuzat forțele ruse de menținere a păcii care au fost trimise în Nagorno-Karabah după o rundă anterioară de ostilități în 2020 că nu au reușit să oprească atacul Azerbaidjanului. Moscova a respins acuzațiile, susținând că trupele sale nu aveau mandat să intervină.

ArmeniaEagle Partnerexerciții militareSUA
Comments (0)
Add Comment