Așa-numitul minister de interne de la Tiraspol a dezvăluit identitatea persoanei bănuite de asasinarea lui Oleg Horjan

Așa-numitul minister de interne de la Tiraspol a dezvăluit identitatea persoanei bănuite de asasinarea politicianului Oleg Horjan. E vorba de Andrei Duminică, originar din Dubăsari, care s-a aflat în detenție împreună cu victima. Duminică a fost condamnat de trei ori pentru jaf și șantaj.

Autoritățile secesioniste s-au adresat forțelor de ordine din Republica Moldova cu propunerea de a întreprinde măsuri comune pentru localizarea și aducerea în stânga Nistrului a suspectului și a altor complici ai crimei. Transnistria este pregătită să furnizeze copii ale tuturor actelor de procedură.

Potrivit anchetei, la asasinat ar fi participat 3-4 persoane, iar motivul ar fi banii care s-ar afla în safeul lui Horjan.

Oleg Horjan, liderul comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost găsit împușcat în propria locuință. Informația a fost confirmată de către Inspectoratului General al Poliției. Potrivit informațiilor din stânga Nistrului, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de soția acestuia în biroul de lucru pe care acesta îl avea acasă.

Despre decesul lui Horjan a anunțat și fostul deputat din partea Partidului Comuniștilor din Moldova, actual membru al Partidului politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”, Mark Tkaciuk, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În decembrie 2022, Oleg Horjan, liderul comuniștilor din regiunea transnistreană, a fost eliberat din detenția ilegală. Informația a fost confirmată atunci de către Pavel Cazacu, avocat la Asociația Promo-LEX.

În 2020, Curtea Supremă de Justiție a constatat că, în rezultatul condamnării lui Oleg Horjan de către „instanțe de judecată” care nu au fost constituite conform legii şi care, în mod ilegal şi-au asumat atribuții de înfăptuire a justiţiei în regiunea transnistreană, acesta a fost privat de dreptul la un proces echitabil prevăzut de lege,

Comments (0)
Add Comment