Asistenții sociali din încă patru raioane ale țării vor putea ajunge mai ușor la beneficiari. ANOFM și ATAS au primit șapte mașini noi

Serviciile sociale și de ocupare a forței de muncă în raioanele Orhei, Rezina, Șoldănești și Telenești vor fi extinse. Acest lucru va fi posibil după ce Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Agenția Teritorială de Asistență Socială Centru-Est au primit o donație de șapte mașini. Acestea vor fi utilizate de lucrătorii din domeniul asistenței sociale pentru a oferi serviciile lor mai multor cetățeni din teritoriu, în special în localitățile și comunitățile mai îndepărtate și greu accesibile.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Astăzi avem o nouă rundă de investiții în acest sens, în patru raioane, în Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești. Atât colegele din asistența socială, cât și colegele care ajută bărbații, femeile, tinerii, persoanele cu dizabilități, refugiații să-și găsească un loc de muncă vor primi în utilitate mașini noi. Asta ne va ajuta să avem mai multă mobilitate în prestarea serviciilor. Asta înseamnă că o persoană care are nevoie de un serviciu, o familie care se află în situație de criză nu va mai trebui să se deplaseze la centrul raional, dar colegii mei, serviciile, vor fi mult mai mobile, vor reacționa mai prompt și se vor putea deplasa mai aproape de cetățeni, de beneficiari, de comunități.”

Șeful cooperării pentru dezvoltare din cadrul Ambasadei Germaniei la Chișinău, Verena Zell, a menționat că în ultimii ani Republica Moldova a realizat pași impresionanți și reforme importante de modernizare a sistemului său în ambiția de aderare la UE.

VERENA ZELL, șeful cooperării pentru dezvoltare în cadrul Ambasadei Germaniei la Chișinău: „Germania oferă asistență și sprijin Republicii Moldova timp de 30 de ani ca parte a programelor sale de dezvoltare și cooperare și ne dorim foarte mult să sprijinim Moldova, în special acum, în acest moment important de pregătire pentru aderare la UE. Consolidarea sectorului serviciilor publice este o prioritate prezentă și de viitor pentru noi.”

Directoare de țară GIZ Moldova, Claudia Hermes, a menționat că cele șapte vehicule donate fac parte dintr-un pachet mai mare de asistență pe care îl oferă Guvernul Germaniei Republicii Moldova.

CLAUDIA HERMES, director de țară GIZ Moldova: „Ca parte a procesului de digitalizare, am acordat anterior asistență prin oferirea echipamentelor IT. De asemenea, susținem asistenții sociale oferindu-le instruiri pentru a le consolida competențele profesionale. Pentru noi este o plăcere să facem parte din această echipă comună, oferind asistență și sprijin în această reformă crucială.”

La rândul lor, beneficiarii au menționat că această donație va ajuta angajații din teritoriu să consolideze semnificativ calitatea serviciilor prestate cetățenilor.

RAISA DOGARU, directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă: „O instituție capacitată poate față mult mai bine obiectivelor pe care le are și putem să oferim un loc de muncă acasă, putem să lucrăm individual cu persoanele care caută un loc de muncă și cu angajatorii. „Echipa mobilă” este un instrument forte bun pentru noi, deoarece ne permite să ne ducem în satele mai îndepărtate de centrele raionale, să putem identifica cetățenii care nu au loc de muncă, care nu sunt foarte bine informați și să le oferim informații despre piața muncii.”

SILVIA TOCARI, director adjunct al Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru-Est: „Datorită acestei donații vom presta servicii pentru beneficiarii mai îndepărtați de centrele raionale. Vom ridica calitatea serviciilor sociale. Vom ridica nivelul de informare și de monitorizare și supervizare a serviciilor oferite beneficiarilor.

Cele șapte mașini au o valoare de 2,621 milioane de lei și sunt donate de către GIZ Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare.

DonațiemasiniMinisterul Muncii și Protecției SocialeReforma Restart
Comments (0)
Add Comment