Atac devastator în Liban: nouă morți și 3.000 de răniți

Sute de pagere portabile au explodat aproape simultan în Liban și în unele părți ale Siriei, omorând cel puțin nouă persoane, inclusiv membri ai grupului militant Hezbollah și o fetiță, și rănind ambasadorul iranian, au declarat oficiali ai guvernului și Hezbollah. Oficialii au arătat cu degetul spre Israel în ceea ce a părut a fi un atac sofisticat, la distanță, care a rănit peste 2 700 de persoane într-un moment de tensiuni crescute peste granița cu Libanul.

Armata israeliană a refuzat să comenteze. Un oficial Hezbollah care a vorbit sub rezerva anonimatului a declarat Press că noua marcă de pagere portabile utilizate de grup s-a încălzit mai întâi, apoi a explodat, omorând cel puțin doi dintre membrii săi și rănind pe alții.

Agenția de presă iraniană de stat a declarat că ambasadorul țării sale, Mojtaba Amani, a fost rănit superficial de explozia unui pager și este tratat la un spital.

Fotografiile și înregistrările video din suburbiile sudice ale Beirutului, care circulă pe rețelele sociale și în presa locală, arată oameni întinsi pe trotuar, cu răni pe mâini sau în apropierea buzunarelor pantalonilor.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, i-a avertizat anterior pe membrii grupării să nu poarte asupra lor telefoane mobile, afirmând că acestea ar putea fi folosite de Israel pentru a le urmări mișcările și pentru a efectua atacuri țintite.

atacLibanmorțirăniți
Comments (0)
Add Comment