Atac terorist la Ankara. Cel puțin șapte oameni au murit, inclusiv cei doi atacatori, și alți 22 au fost răniți

Cel puțin șapte oameni au murit, inclusiv cei doi atacatori, și alți 22 au fost răniți într-un atac terorist care a avut loc miercuri în capitala Turciei, Ankara. Explozii și focuri de armă au fost auzite la fabrica de avioane și drone TUSAȘ, a transmis publicația turcă Hurriyet. Atacul a avut loc în jurul orei 16.00. Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar ministrul Apărării și ministrul de Interne de la Ankara au indicat Partidul Muncitorilor din Kurdistan drept responsabil.

Oameni înarmați cu puști de asalt au intrat în clădirea uneia dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia.

Ali Yerlikaya, ministrul de Interne de la Ankara, a precizat pe platforma X că este vorba de un atac terorist și că autoritățile vor continua lupta până la neutralizarea ultimului atacator.

La sediul fabricii care are mii de angajați au fost mobilizate forțe impresionante de poliție și luptători antiteroriști, ambulanțe și elicoptere, iar ministrul Justiției a declarat că biroul procurorului șef din Ankara a lansat o anchetă, la care colaborează cu alți opt procurori.

Compania de stat este un producător important de avioane și elicoptere militare și civile, dar și de drone folosite de armata locală și din întreaga lume. Atacul a avut loc în timp ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se afla în Rusia, unde participa la summitul țărilor BRICS. Turcia a cerut să fie inclusă în organizația creată și controlată de Rusia și este singura țară membră NATO care solicită acest lucru.

 

AnkaraatacTeroriștiTurcia
Comments (0)
Add Comment