Avocat: „Cariera „Micăuți”, ținta unor presiuni”

Scandalul în care este implicată Cariera „Micăuți” nu este nimic altceva decât un joc murdar de interese. Asta susține Administrația Societății pe Acțiuni, care rămâne pe poziție și respinge toate acuzațiile aduse de Comisia de anchetă, precizând, totodată, că această carieră mai este și ținta unor presiuni politice.
Astfel, în cadrul unei ieșiri la presă, avocatul companiei care adminstrează Cariera „Micăuți”, a declarat că așa-zisele acuzații au fost inițiate la cererea administratorului Companiei „Exstone”, un concurent de pe aceeași piață.

„Scopul acestor imixtiuni este de a determina Cariera „Micăuți” să procure de la Compania „Exstone”, deținută și administrată de către Ciobu Dumitru, trei terenuri agricole, cu o suprafață de 14 hectare, la un preț de circa 114 milioane de lei sau 6,5 milioane de euro. Cu regret constatăm că acțiunile lui Ciobu Dumitru sunt susținute și la nivel politic. Or, unii politiceni, cu știință sau neștiință de cauză, crează presiuni asupra mai multor instiuții de stat în vederea sistării și chiar blocării activității economice a Carierei „Micăuți”.”.

În context, avocatul a scos la iveală și alte informații care ar demonstra potrivit lui, implicarea directă a fostului vicedirector al Carierei, în acest scandal.

„În septembrie 2019, Ciobu a fost angajat al carierei în calitate de vicedirector, ordinul fiind semnat de administratorul insolvabilității, domnul Ion Crețu. În această perioadă, Ciobu Dumitru și-a asumat o serie de cheltuieli nejustificate, să domineze prețul producției și să scadă vânzările companiei, micșorând profitul”.

Astfel, chiar dacă acțiunile respective au intrat în vizorul PCCOCS, fiind deschis și un dosar penal pe numele lui Ciobu, acestea și-a continuat acțiunile ilegale, a mai declarat avocatul.

„În perioada 9 iulie – 1 august 2020, Ciobu, în compania mai multor persoane din anturajul său, a pătruns pe teritoriul carieri și s-a amplasat în zona unde urma să fie efectuate exploziile, blocând, din nou, activitatea carierei”.

La final, atât timp cât adevăratul motiv al acestui scandal este vânzarea celor trei terenuri la un preț de trei ori mai mare decât cel de piață, avocatul Carierei „Micăuți” i-a cerut lui Nicolae Ciubuc, președintele Comisiei de anchetă, să-și reevalueze rolul și să facă lumină în acest scandal.

Comments (0)
Add Comment