Băluțel: Dacă Stoianoglo va deveni președinte, Moldova se va întoarce în izolarea internațională din perioada 2016-2020

În eventualitatea în care Alexandr Stoianoglo, candidatul susținut de forțele proruse, va ajunge președinte, R. Moldova se va întoarce în izolarea internațională din perioada 2016-2020. Avertismentul a fost lansat de șeful Cabinetului Maiei Sandu, Adrian Băluțel, în cadrul emisiunii „Dialog Deschis”, de la Deschide.md.

Dacă vă amintiți, nicio țară civilizată nu-și dorea să se angajeze într-o relație strânsă cu Republica Moldova. Președintele de atunci alerga pe la diferite evenimente și încerca să prindă o poză cu cineva. Evident, acest lucru se reflecta în faptul că nu veneau investiții, nu se oferea asistență, nu se derulau proiecte majore de infrastructură, iar exporturile și antreprenorii moldoveni aveau o piață foarte limitată de desfacere. Acum, vedem cum lucrurile s-au schimbat în ultimii patru ani”, a declarat Băluțel.

El a continuat, arătând că revenirea unui candidat pro-rus, anti-european ar însemna întoarcerea la o situație în care Republica Moldova ar fi dominată de interese corupte.

Ei vor să revină la putere pentru a profita din funcțiile publice, nu pentru a duce Republica Moldova în comunitatea țărilor libere, sigure și prospere”, a subliniat șeful Administrației Maiei Sandu.

În contextul războiului din Ucraina, Băluțel a menționat riscurile pe care le-ar aduce o eventuală victorie a lui Stoianoglo.

-Ce ar însemna asta pentru relațiile moldo-ucrainene, în contextul în care Ucraina este acum sub agresiunea Rusiei? -Este o întrebare foarte serioasă la care domnul Stoianoglo ar trebui să răspundă.

Băluțel a mai evidențiat relația fără precedent de strânsă pe care R. Moldova o are în prezent cu România, subliniind că această apropiere deschide porțile Uniunii Europene și aduce beneficii pentru cetățenii moldoveni.

Amintiți-vă de câte ori fostul președinte Igor Dodon a fost la București în acești patru ani. Noi suntem într-o relație fără precedent de strânsă cu Bucureștiul, iar acest lucru deschide porțile Uniunii Europene și aduce beneficii pentru cetățenii Republicii Moldova. În cazul în care victoria va merge către domnul Stoianoglo, acest lucru se va schimba. Este clar că, fără această relație, Moldova ar reveni la o izolare internațională, ceea ce ar dăuna grav.

În încheiere, Adrian Băluțel a reamintit că Maia Sandu a reușit să schimbe radical imaginea R. Moldova pe plan internațional, subliniind că aceasta va continua să fie un președinte deschis dialogului pentru binele cetățenilor.

Comments (0)
Add Comment