Bancherul tadjik, răpit și torturat de ucigașul de pe AIC, găsit mort

Cadavrul fostului prim-vicepreședinte al Orienbank din Tadjikistan, Șuhrat Ismatulloev, la răpirea căruia a participat și atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău, a fost găsit după aproape două luni de la săvârșirea crimei, transmite deschide.md.

Potrivit presei din Tadjikistan, despre aceasta, într-o conferință de presă susținută astăzi, 15 august, a anunțat procurorul general al Tadjikistanului, care a comunicat că cadavrul bancherului a fost găsit pe 13 august în oraşul Penjikent.

Potrivit sursei,  fostul prim-vicepreședinte al băncii a fost răpit de o bandă criminală în seara zilei de 23 iunie, care l-ar fi torturat până la moarte, apoi au aruncat cadavrul într-un râu.

Din grupul infracțional făceau parte cel puțin 16 persoane, dintre care 13 au fost deja reținute, iar alte trei sunt date în căutare.

La sfârșitul săptămânii trecute, la o conferință de presă, ministrul Afacerilor Interne al Tadjikistanului a confirmat că doi foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au luat parte activă la infracțiunea legată de răpirea și asasinarea fostului prim-vicepreședinte al Orienbank. În context, e vorba de cetățeanul Tadjikistanului Rustam Ashurov, care a omorât două persoane pe aeroportul din Chișinău.

Reamintim că un cetățean al Tadjikistanului în vârstă de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate, în timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. Totodată, un pasager a fost rănit.

Tragedia s-a produs la data de 30 iunie. Așurov, ajungând la Chișinău cu o cursă aeriană regulată, a încercat să intre în R.Moldova, însă a fost oprit de oamenii legii, care i-au refuzat intrarea. Ca urmare, individul a sustras pistolul unui angajat al IGPF și a efectuat mai multe împușcături în direcția acestuia. În urma traumelor primite, prolițistul de frontieră Serghei Muntean a decedat. La fel, a fost ucis și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu.

Comments (0)
Add Comment