Bangladesh: Cel puțin 30 de persoane au murit din cauza inundațiilor

Autoritățile meteorologice din Bangladesh au declarat că apele inundațiilor se retrag în unele zone, după ce potopul de săptămâna trecută din regiunea de est a făcut ravagii și a provocat moartea a cel puțin 30 de persoane.

Însă meteorologii au avertizat că inundațiile nu se vor încheia decât peste câteva zile.

Organizația neguvernamentală BRAC din Bangladesh a afirmat într-o declarație că până la trei milioane de oameni au rămas blocați, în timp ce apa în mișcare rapidă a inundat zone vaste de terenuri agricole, distrugând mijloacele de trai, casele și culturile. Aceasta a precizat că mulți au rămas fără electricitate, alimente sau apă.

Alte rapoarte media au afirmat că până la 4,5 milioane de persoane au fost afectate în delta națiunii cu 170 de milioane de locuitori.

Rasheda Aktar Tumpa, o victimă a inundațiilor din districtul Feni, a declarat că eforturile de salvare au fost întârziate și că „nu s-ar fi pierdut nicio viață”, dacă răspunsul ar fi fost mai rapid.

„Dacă salvatorii ar fi venit la timp pentru a salva oamenii din Fulgazi, Parshuram, atunci nu s-ar fi pierdut nicio viață. Atât de mulți au murit. Ne-am dus la etajul al treilea, pe acoperiș, după ce apa a ajuns la etajul al doilea. Înțelegeți ce înseamnă când apa ajunge la etajul al doilea?”

Anterior, au fost raportate patru decese în urma inundațiilor provocate de apele în aval de India și pe fondul ploilor incesante din est.

BangladeshInundații
Comments (0)
Add Comment