Barnier promite să răspundă nemulțumirilor din societatea franceză

În primul său discurs în calitate de prim-ministru al Franței, Michel Barnier a promis să răspundă nemulțumirii care domnește în societatea franceză. Vorbind în cadrul unei ceremonii de preluare a mandatului de la predecesorul său Gabriel Attal, noul șef al guvernului a declarat că prioritatea sa în noua funcție este de a aborda problemele care au nemulțumit alegătorii francezi.

Michel Barnier, prim-ministrul francez: „Scopul este de a răspunde pe deplin provocărilor, furiei, suferinței, sentimentului de abandon, nedreptăților care sunt prea multe în orașele și satele noastre”

Președintele Emmanuel Macron l-a numit pe Barnier prim-ministru, în speranța că veteranul conservator de dreapta ar putea colabora cu legislativul profund divizat al țării pentru a pune capăt tulburărilor politice. Barnier va trebui acum să depășească un vot de încredere în Adunarea Națională.

Mingea este de partea extremei drepte, cred unii experți. Alegerea lui Barnier poate duce la consolidarea poziției „Uniunii Naționale” a lui Marine Le Pen. Dar nu trebuie să neglijăm stânga, care a obținut majoritatea voturilor în alegerile anticipate.

Dacă Barnier supraviețuiește votului de neîncredere, el va trebui să lucreze cu un parlament fracturat. Franța are termen până la 20 septembrie pentru a prezenta la Bruxelles propunerile sale de reducere a cheltuielilor publice. În conformitate cu normele UE, țara trebuie să își reducă bugetul cu 30 de miliarde EUR în 2025.

BarnierFranța
Comments (0)
Add Comment