Biden promite vaccinarea în masă a americanilor în doar două luni

În SUA, președintele Biden își depășește promisiunea de a livra 100 de milioane de doze și va face acest lucru în doar 60 de zile. Lăsarea în urmă a pandemiei este obiectivul său imediat datorită unui plan de stimulare de aproape 2 trilioane de dolari.

Biden a promis că până în luna mai toată lumea va putea fi vaccinată și viața din 4 iulie va fi marcată de „independența față de virus”. Revenirea la o „aproape” normalitate va trece prin vaccinare în mii de centre de sănătate și farmacii.

„După un an lung și dificil, Ziua Independenței va fi specială. Nu numai că ne vom marca independența ca țară, ci ne vom începe și independența față de acest virus. Cu toate acestea, nu ne putem lăsa garda, deoarece lupta este încă departe de a fi câștigată”, a declarat președintele Biden.

Joe Biden a semnat joi al treilea plan de stimulare împotriva pandemiei. Este prima sa victorie legislativă majoră. Pachetul include plăți directe către cetățeni care vor începe în acest weekend, cu ajutorul direct de 1.400 de dolari pentru cele mai modeste gospodării și mai multe indemnizații săptămânale de șomaj până la începutul lunii septembrie.

Comments (0)
Add Comment