Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot – împotrivă.

Partidul Socialiștilor a decis crearea unui bloc electoral cu PCRM. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Consiliului Republican al PSRM, ieri după-amiază.

Se întâmplă după ce, alaltăieri, reprezentanții PCRM au decis negocierea condițiilor pentru formarea blocului electoral pentru alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit informațiilor, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a mers să discute cu președintele Partidului Comuniștilor,Vladimir Voronin, după ședința consiliului republican a formațiunii pe care o conduce.

Igor Dodon a declarat că membrii Consiliului Republican au fost unanimi în „opinia privind necesitatea unificării forțelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri și să asigure o guvernare profesionistă”.

Amintim, la sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a declarat că PSRM a adresat o scrisoare oficială președintelui PCRM, Vladimir Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

 

Comments (0)
Add Comment