Brazii și molizii care au fost utilizați în perioada sărbătorilor vor fi reciclați. Ceban: Rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic

Brazii și molizii ce au înfrumusețat casele de Crăciun şi Anul Nou vor fi colectați centralizat pentru a fi reciclați. Anunțul în acest sens a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, care a îndemnat locuitorii municipiului Chişinău să depoziteze separat arborii uscaţi, în preajma platformelor de colectare a deşeurilor menajere.

„Îndemnăm locuitorii capitalei să depoziteze brazii și molizii utilizați la sărbătorile de iarnă, în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere, de unde ulterior vor fi colectați de serviciile specializate din cadrul Primăriei pentru a fi transportați spre reciclare”, a relatat Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, pomii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic.

De asemenea, edilul accentuează că acest compost va fi utilizat de către specialiștii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului.

„Rugăm locuitorii capitalei să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri”, a conchis Ion Ceban.
Ion CebanPrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment