Buzu: „Toate compensațiile vor fi plătite, nu vor mai fi compensații în factură”

„Toate compensațiile vor fi plătite, nu vor mai fi compensații în factură”. Asta declară Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu referitor la plata compensațiilor pentru sezonul rece care urmează.

Toți cetățenii care vor beneficia de compensații vor primi bani, însă nu în facturi. Aceasta este noua modificare realizată la programul de compensații pentru perioada rece a anului. Ministrul Muncii menționează că programul va fi eficient, mai simplu și mai ușor de accesat.

De asemenea, ministrul a menționat că, la fel ca în anii precedenți, cei care doresc să beneficieze de compensații din partea statului vor trebui să se înregistreze pe platforma online compensatii.gov.md.

Totuși, ministrul a evitat să ofere alte detalii, spunând că va reveni ulterior cu mai multe informații privind noul proces de compensare.

Cât despre stocurile de lemne, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, spune că sunt suficiente. În acest an, prețurile la lemne de foc au rămas aproape aceleași. Astfel, pentru un metru ster de lemn de esență moale moldovenii trebuie să plătească între 570 și 590 de lei, iar un metru ster de lemn de esență tare costă până la 1200 de lei.

În perioada rece a anului 2023-2024, peste 792 000 de gospodării s-au înregistrat la compensații din partea statului. În total, au fost alocate peste 2,5 miliarde de lei.

 

CompensațiiFacturăMinisterul Muncii și Protecției Sociale
Comments (0)
Add Comment