Cadrele didactice debutante și stagiarii din instituțiile de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de un program de ghidare la locul de muncă. În acest sens, Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea de mentorat. Scopul aplicării acestui program este de a facilita integrarea profesională a noilor angajați din sistemul de învățământ.
GALINA RUSU, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării: „Mizăm că rețeaua națională de mentori, prevăzută în regulament, va contribui la diseminarea bunelor practici pedagogice și promovarea în sistemul educațional, facilitarea integrării reușite a tinerilor specialiști, creșterea motivației cadrelor didactice și de conducere, promovarea inovației și leadership-ului în educație.”
Activitatea de mentorat se va desfășura sub următoarele forme: mentoratul de practică, mentoratul de inserție profesională și mentoratul de dezvoltare profesională la locul de muncă. Pentru a deveni mentor, persoanele trebuie să dețină calificări specifice și experiență profesională corespunzătoare. Activitatea mentorilor va fi evaluată în baza metodologiei elaborate de Institutul Național pentru Educație și Leadership.