Candidații la funcția de președinte s-au întrecut din nou în promisiuni. În timp ce unii își propun să rezolve rapid problemele vechi ale Republicii Moldova, alții vin cu soluții neordinare de industrializare a țării.
Candidatul independent la funcția de președinte, fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, promite să lupte să susțină industriile cu valoare adăugată mare – industria de prelucrare și sectorul IT; simplificarea procedurile pentru închirierea spațiilor de stat pentru întreprinderile de producție și sprijinirea deschiderea micilor afaceri și întreprinderi mijlocii în zonele rurale.
Tudor Ulianovschi, un alt candidat independent la funcția de președinte, promite să declare agricultura un sector strategic. Într-o postare pe Facebook, acesta spune că va pleda ca fermierii să aibă facilități și va căuta noi piețe de desfacere pentru ei.
Candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, a propus, într-un briefieng de presă, trei principii fundamentale de rezolvare a problemei transnistrene. Potrivit acestuia, dacă va ajunge președinte, va acţiona prin prisma dialogului, statutului și pace și a neutralității.
Maia Sandu, candidatul PAS la funcția de președinte al Republicii Moldova, susținută de PAS, Maia Sandu a anunțat obiectivul național numărul trei din „Planul pentru Moldova: Moldova va fi gata de aderare la UE până în 2030”.
Victoria Furtună, un alt candidat independent, promite să pună în aplicare un plan de industrializare a țării, care se va numi „Furtună”.
Aceasta susţine că a identificat deja fonduri pentru planul său. Este vorba despre peste 1500 de fabrici și uzine, luate în leasing, „care vor fi construite în toate raioanele Republicii Moldova”.