Carp, despre interzicerea Mitropoliei Basarabiei: „Declarația lui Vasile Șoimaru este mană cerească pentru propagandă”

Mitropolia Moldovei nu va fi și nici nu poate fi interzisă, iar declarațiile deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Șoimaru, în acest sens nu au nicio acoperire politică. Precizarea a fost făcută de colegul său de fracțiune, Lilian Carp, în cadrul unei emisiuni de la Rlive. În acest sens, el a făcut trimitere la decizia CEDO care a obligat guvernul de la Chișinău să înregistreze Mitropolia Basarabiei și a subliniat că aceleași reguli se aplică și în cazul bisericii ruse din Moldova.

LILIAN CARP, deputat PAS: „Domnul Șoimaru nu este membru de partid, el este deputat. Este colegul de fracțiune, dar nu este membru de partid, dar acesta nu schimbă ecuația. Acum, clar că această declarație este mană cereasca pentru propagandă și nu poate nimeni să combată acest lucru. Noi avem și o decizie CEDO  care spune foarte clar că nu poate fi interzisă o mitropolie sau alta. Mai ales în contextul în care mitropolia Basarabiei a fost înregistrată la Chișinău”

Amintim că, la sfârșitul lunii august,  Vasile Șoimaru, a declarat la o emisiune TV că „la un moment dat, Moldova va interzice Mitropolia Moldovei, care e, de fapt, a Rusiei, iar problema mitropoliilor se va rezolva chiar în toamna aceasta”. Ulterior, PAS a venit cu o reacție și a anunțat că se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru.

 

Lilian CarpMitropolia BasarabieiPASVasile Șoimaru
Comments (0)
Add Comment