Casa Albă confirmă că Coreea de Nord a trimis 3.000 de soldați în Rusia

La Casa Albă, purtătorul de cuvânt al securității naționale, John Kirby, a declarat că SUA consideră că cel puțin 3.000 de soldați nord-coreeni au călătorit cu vaporul spre Vladivostok, cel mai mare port rusesc din Pacific, la începutul sau mijlocul lunii octombrie.

John Kirby, purtător de cuvânt al securității naționale, SUA: „Lucrăm îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a obține o înțelegere completă a situației. Dar astăzi, sunt pregătit să împărtășesc ceea ce știm în acest stadiu. Estimăm că, între începutul și mijlocul lunii octombrie, Coreea de Nord a deplasat cel puțin 3 000 de soldați în estul Rusiei. Estimăm că acești soldați au călătorit cu vaporul din zona Wonsan din Coreea de Nord până la Vladivostok, Rusia. Acești soldați au călătorit apoi către mai multe locuri de antrenament militar rusesc din estul Rusiei, unde sunt în prezent instruiți. Nu știm încă dacă acești soldați vor intra în luptă alături de armata rusă. Dar aceasta este o probabilitate certă, cu siguranță foarte îngrijorătoare”. 

Kirby a spus că ei ar putea merge în vestul Rusiei și apoi să se angajeze în luptă împotriva forțelor Ucrainei.

Serviciile secrete sud-coreene au dat publicității primele rapoarte conform cărora marina rusă a dus în Rusia, luna aceasta, 1 500 de soldați nord-coreeni de război special, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că guvernul său deține informații conform cărora 10 000 de soldați nord-coreeni sunt pregătiți să se alăture forțelor ruse invadatoare.

Rusia și Coreea de Nord au negat mișcările de trupe. În ultimii doi ani, cele două țări și-au intensificat puternic cooperarea, iar în iunie au semnat un acord major în domeniul apărării, care prevede ca ambele țări să utilizeze toate mijloacele disponibile pentru a oferi asistență militară imediată în cazul în care una dintre ele este atacată.

Casă AlbăCoreea de NordRusiaSoldați
Comments (0)
Add Comment