Câte vor mai fi permise? Ministrul Apărării: Spațiul aerian al Republicii Moldova a mai fost survolat de rachete rusești

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat de rachete și în luna mai, a anunțat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. El a spus că atunci nu a fost documentat cazul, dat fiind faptul că „era intensitatea destul de mare în spațiul aerian din apropierea R. Moldova”, scrie NewsMaker.

„Am fost martori la acest incident a doua oară, când am avut survolarea spațiului aerian. Spațiul aerian a mai fost survolat prin regiunea transnistreană, niște zboruri înapoi prin luna mai dacă nu greșesc. Au fost niște cazuri care au fost puțin documentate deoarece era intensitatea destul de mare în spațiul aerian din apropierea R. Moldova”, a declarat Anatolie Nosatîi, în cadrul unei emisiuni de la TVR.

În cazul în care ne vom pomeni cu situații similare, Nosatîi a menționat că este necesară creșterea capacității de apărare a Ucrainei.

„Actualmente partenerii asistă cu destul de multe echipamente performante care măresc numărul de interceptare al diferitor sisteme de zbor, cum ar fi avioane și rachete. Vedem că rata de interceptare a acestora crește de la caz la caz, de la 50 la 70%. Cred că performanța forțelor armate ale Ucrainei contribuie considerabil și la securitatea noastră”, a adăugat ministrul Apărării.

El a mai spus că există discuții cu partenerii noștri din Occident, Alianța Nord-Atlantică, România – „să ne asigure securitatea spațiului aerian”.

Amintim că pe 10 octombrie, zeci de rachete rusești au lovit infrastructura critică, clădirile rezidențiale și locurile de joacă din Ucraina. În aceeași zi, Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al țării noastre. Instituția a declarat că țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul.

Anatolie NosatâiMinisterul Apărării
Comments (0)
Add Comment