Cea mai mare organizație de trafic de droguri pe mare din lume a fost distrusă. 50 de persoane, arestate

Poliția Națională spaniolă a dezmembrat cea mai mare organizație „narco-navală” din lume, care a operat între America de Sud și Europa. În total, 50 de persoane au fost arestate și au fost efectuate 47 de percheziții în Spania și în alte șapte țări: Norvegia, Bulgaria, Regatul Unit, Panama, Trinidad și Tobago, Portugalia și Columbia.

În timpul percheziției au fost ridicate 1.500 de kilograme de cocaină, opt bărci, 36 de vehicule și peste 85 de terminale telefonice. Ancheta a început în iunie 2020, împreună cu autoritățile din Marea Britanie, după depistarea unei organizații britanice cu sediul în Spania. Aceasta avea canale de comerț internațional pentru traficul de cocaină din America de Sud în Europa, prin Spania.

Cercetările au dus la identificarea membrilor structurii infracționale și descoperirea faptului că banda avea mai multe bărci și iahturi luxoase înregistrate pe numele unor terți, pentru a-și ascunde scopurile. Traficanții operau pe insulele Tenerife, Gran Canaria, El Hierro și Lanzarote și au stabilit legături maritime cu America de Sud și au creat „rute narcotice”.

Totodată, în sudul Spaniei, responsabilii grupului infracțional au coordonat și dirijat transportul fiecărei nave și, în mediile lor de securitate, au avut întâlniri cu persoane de legătură din țările în care trimiteau drogurile.

La această operațiune s-au alăturat Serviciul Național de Investigații Criminale din Norvegia, Administrația Americană pentru Controlul Drogurilor, Centrul de Analiză și Operațiuni Maritime privind Traficul European de Droguri și Agenția Europol, iar forțele de poliție din Franța, Polonia, Portugalia, Bulgaria și Panama au colaborat.

DroguriSpaniatrafic
Comments (0)
Add Comment