Cel puțin patru soldați IDF au fost uciși și alți aproximativ 60 au fost răniți într-un atac cu dronă al Hezbollah

Cel puțin patru soldați IDF au fost uciși și alți aproximativ 60 au fost răniți într-un atac cu dronă al Hezbollah asupra unei baze militare israeliene din apropierea orașului Binyamin.

Aceasta este cea mai mortală lovitură a militanților pe teritoriul israelian, de când IDF a lansat o operațiune terestră în Liban în urmă cu aproape două săptămâni.

Hezbollah a declarat că atacul a vizat Brigada Golani, o unitate de elită a Forțelor de Apărare ale Israelului, și a venit ca răspuns la loviturile IDF asupra Beirutului de joi, care au ucis 22 de persoane.

Gruparea a susținut, de asemenea, că un „baraj de rachete și drone” a fost lansat către orașul Haifa. Potrivit unor surse israeliene, Hezbollah a lansat două drone Mirsad din direcția Mării Mediterane. Una a fost doborâtă de apărarea aeriană israeliană. Cealaltă a dispărut de pe radar.

Israelul dispune de sisteme moderne de apărare aeriană, iar atacurile cu un număr mare de răniți și chiar mai multe victime sunt rare. Israelul a intensificat loviturile asupra zonelor din Liban aflate departe de granița sudică, inclusiv asupra capitalei Beirut, iar la sfârșitul lunii septembrie a lansat o ofensivă terestră. Se estimează că sunt implicați 15 000 de soldați israelieni.

În același timp, Hezbollah și-a extins atacurile cu rachete, care afectează acum zone dens populate din centrul Israelului. Potrivit Ministerului Sănătății din Liban, mai mult de 1 400 de persoane au fost ucise în țară începând din septembrie, fără a se preciza câte dintre acestea erau luptători Hezbollah.

Cel puțin 58 de persoane au fost ucise de rachete trase asupra Israelului, aproape jumătate dintre acestea fiind personal militar.

atacDronăHezbollahSoldați
Comments (0)
Add Comment