Centrul de Sănătate din raionul Edineț va fi dotat cu un aparat de radiografie digitală. Echipamentul va fi achiziționat cu un grant oferit de Guvernul Japoniei

Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate din raionul Edineț va fi dotată cu un aparat de radiografie digitală în valoare de 130 mii de dolari. Echipamentul va fi achiziționat prin Programul de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

YAMADA YOICHIRO, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova: „Odată cu introducerea noului aparat de radiografie digitală va fi posibilă examinarea și diagnosticarea unui număr mult mai mare de persoane, decât este posibil cu aparatul vechi existent. Un aparat mai sigur va permite o cooperare mai strânsă cu spitalele mari prin transmiterea imaginilor și datelor clare. Expunerea la radioactivitate va scădea considerabil.”

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Gasnaș, a declarat că Edineț este un centru regional important de acordare a serviciilor medicale.

ALEXANDRU GASNAȘ, secretar de stat al Ministerului Sănătății: „Noi am fortificat anumite servicii în ceea ce ține de condițiile de pre-spital, spital, acum și componenta logistică de reabilitare, dar fără medicina primară nu putem să avem un succes bine meritat. Centrul de Sănătate Edineț merită să aibă dispozitive și echipamente de ultima generație, ca să se încadreze în tot tabloul pe care încercăm să-l creăm.ˮ

La rândul său, conducerea Centrului de Sănătate Edineț a mulțumit partenerilor japonezi pentru suport, menționând că acest echipament va permite oferirea serviciilor medicale mai sigure și mai rapide.

OLEG GUȚAN, directorul Centrului de Sănătate Edineț: „Mulțumită sprijinului și generozității „Kusanone” am reușit să ne atingem obiectivele propuse. De aceea, ne simțim onorați și mândri că ne-ați ales și ne-ați sprijinit prin contribuția adusă. Pacienții se vor bucura de o examinare medicală eficientă, calitativă și modernă care va îmbunătăți brusc activitatea instituției la capitolul imagistica medicală și radiologie.”

Programul de granturi „Kusanone” oferă asistență financiară nerambursabilă spitalelor, autorităților locale, instituțiilor de învățământ, organizațiilor non-guvernamentale pentru a susține implementarea proiectelor de dezvoltare.

 

Centrul de Sănătate EdinețEdinețGrantJaponiaKusanone
Comments (0)
Add Comment