Chicu: „I-aș reproșa doamnei Președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea”

Ion Chicu, fostul prim-ministru până la sfârșitul anului trecut, a venit și el cu o reacție referitoare la raportul de 100 de zile de activitate al Maiei Sandu, de când a preluat mandatul de președinte. Chicu s-a arătat destul de sceptic în legătură cu realizarea cu succes a promisiunilor făcute de Maia Sandu în campania electorală.

„Ca cetățean, i-aș reproșa Dnei Președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați.
Un alt moment, care îi poate fi imputat, este că a întârziat atât de mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru. Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua – la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ.
Drept consecință, suntem în aprilie și încă nu avem o dată clară a dizolvării Parlamentului”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.
Fostul prim-ministru a anunțat de curând că vrea să se implice în politică și a anunțat că a lansat o inițiativă de crearea a Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.
Comments (0)
Add Comment