Cod galben de caniculă. Perioada în care să ne așteptăm la temperaturi înalte

Cod galben de caniculă. În perioada 14 – 19 iulie, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Vremea de afară va fi instabilă atmosferic și în următoarele zile, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit meteorologilor, mâine, pe întreg teritoriul țării, vor cădea ploi de scurtă durată și care vor fi însoțite de tunete, descărci electrice și chiar grindină. Totodată, și vântul, care, în mod normal, va bate moderat, se va intensifica în timpul cădereii precipitațiilor. Cu toate acestea, maxima aerului nu va suferi nicio schimbare față de ultimele zile, ea fiind normală pentru jumătatea lunii iulie.

Ce ține de valorile termice resimțite marți, la Nord, acestea vor urca până la +30 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +31 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +32 de grade.

Noaptea, minimile vor oscila între +15 și +20 de grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, vremea de afară va fi instabilă atmosferic și miercuri. Ulterior, începând cu joi, cerul va fi în cea mai mare parte a zilei senin, iar maxima va mai urca cu câteva grade. Vântul va bate slab și moderat.

Comments (0)
Add Comment