Cojuhari: A treia licitație de la Aeroport urmează să fie relansată, iar câștigătorul ar putea fi anunțat la finele lunii august

A treia licitație de la Aeroport urmează să fie relansată. Declarația a fost făcută de directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8. Potrivit oficialului, până în acest moment, există o companie înscrisă în concurs, iar câștigătorul ar putea fi anunțat la finalul lunii august.

ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietății Publice: „Termenul care a rămas pentru finisarea licitației este de trei zile. Am rugat comisia după ce va fi publicat în Monitorul Oficial, totuși anunțul să îl facă cu câteva zile înainte de reluarea licitației, să fie expediate și acele scrisori către toate companiile care au fost identificate în Uniunea Europeană și pot participa la această licitație, să-i anunțe că, iată, din data cutare până pe data cutare, poate să fie depus pachetul de documente.”

Roman Cojuhari a mai precizat că, în momentul de față, există doar un dosar în concurs,  iar în cazul în care nu se mai înscrie o altă companie, atunci termenul va fi prelungit cu 15 zile.

ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietății Publice: „În caz că rămâne o singură companie, urmează să fie desfășurată licitația cu un pas minim stabilit de comisie. Dacă să estimăm, depinde când va fi publicată în Monitorul Oficial. După asta, circa o săptămână, după publicare în Monitorul Oficial, poate un pic mai mult. Mai exact trebuie de văzut în calendar ca să fie finalizată licitația lansată. Plus, 15 zile prelungită conform cadrului legal și după asta desemnarea câștigătorului.”

Amintim că licitația pentru locațiunea activelor neutilizate din cadrul Aeroportului Internațional a eșuat de două ori. Cea dintâi a fost anunțată pe 18 ianuarie, însă a eșuat, deoarece au fost înregistrate doar două companii. Ulterior, pe  25 martie, autoritățile au anunțat o nouă licitație, însă una dintre cele două companii care tindea la locațiunea spațiilor comerciale a anunțat că s-a răzgândit și că nu va mai participa la licitația repetată. Ulterior, la 29 mai, Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat inițierea celei de-a treia licitații publice, care la 21 iunie curent a fost suspendată, după ce Curtea Constituțională a constatat nerespectarea procedurilor legale în ceea ce privește procedura de vot privind privatizarea Aeroportului Internațional Chișinău.

AeroportAeroportul Internațional ChișinăuAgenția Proprietăți PubliceconcursLicitație
Comments (0)
Add Comment