Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ar putea fi audiată săptămâna viitoare de deputați la subiectul scumpirilor carburanților din ultimul timp

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ar putea fi audiată săptămâna viitoare de deputați la subiectul scumpirilor carburanților din ultimul timp. Comisia Economie, Buget și Finanțe a acceptat propunerea deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a organiza aceste audieri.

Carburanții s-au scumpit și azi, după ce ANRE a anunțat prețul plafon pentru benzină și motorină. Benzina se va scumpi cu încă 13 bani, iar motorina, cu 7 bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit pentru ziua de mâine, 08.09.2021, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95- 20,52 lei/litru;
Pentru motorină – 16,63 lei/litru.

Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic, explică cei de la ANRE.

Comments (0)
Add Comment