Conducerea CEC a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) l-a primit în vizită pe ES Kent D. Logsdon, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova. În cadrul întrevederii Angelica Caraman, Președinta CEC, a informat diplomatul despre eforturile Comisiei în procesul de reformă electorală, realizată pe parcursul anului 2022, care a culminat cu adoptarea unui nou Cod electoral.

Potrivit CEC, Angelica Caraman, a subliniat, de asemenea, activitățile prioritare ce vor fi desfășurate pe parcursul anului curent: modificarea cadrului normativ prin aprobarea tuturor regulamentelor în redacție nouă, în concordanță cu noile prevederi din legislația electorală; desfășurarea campaniilor de informare pentru toate categoriile de subiecți electorali despre modificările din Codul electoral; dezvoltarea modulelor SIAS „Alegeri”; consolidarea capacităților de supraveghere și control privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale; instruirea funcționarilor electorali.

La rândul său, Ambasadorul a menționat că domeniul electoral și cooperarea cu autoritatea electorală reprezintă o prioritate pentru SUA. ES Kent D. Logsdon s-a arătat interesat de modificările realizate la legislația electorală, precum și nivelul de implementare a recomandărilor Comisie de la Veneția.

Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au ținut de alegerile în UTA Găgăuzia și organizarea alegerilor locale generale în toamna acestui an, inclusiv eventuale provocări care ar putea apărea.

Conducerea Comisiei Electorale Centrale și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii oferit în procesul de consolidare a proceselor democratice din țara noastră și a dat asigurări că va continua să depună eforturi pentru garantarea drepturilor electorale pentru cetățenii Republicii Moldova.

CECKent D. LogsdonSUA
Comments (0)
Add Comment