Consecințele secetei sunt resimțite de fermierii din raioanele de sud ale țării. Stefanco: totul este uscat. Umiditate nu-i

Consecințele secetei sunt resimțite de fermierii din raioanele de sud ale țării. Agricultorul din raionul Căușeni, Sergiu Stefanco, a arătat la modul practic consecințele lipsei precipitațiilor. Aflat într-un lan de porumb, acesta a săpat cu excavatorul pământul și a arătat cât de uscat este acesta.

SERGIU STEFANCO, agricultor din raionul Căușeni: „Vreau să arăt situația reală. Iată, am adus excavatorul și săpăm în porumb. Iată, uitați-vă, porumbul. În zona Căușeni o mare parte din câmpuri, iată așa arată porumbul. Ce să mai faci la porumbul aceasta? Uitați-vă, că el a legat și iată el deja se întoarce în jos.”

Potrivit lui, în următoarele zile, situația ar putea să se înrăutățească dacă temperaturile se vor menține ridicate.

SERGIU STEFANCO, agricultor din raionul Căușeni: „Totul este uscat. Nu-i nimic, iată, umiditate nu-i nimic. Practic, porumbul acesta, dacă într-o săptămână nu plouă nu ai ce-i face. Îi un metru săpat în jos. Iată, rădăcinile se văd că au ajuns până la vreo 30-35 de centimetri și mai mult nu este nimic în jos umaditate. Nu-i nimic. Iată, asta-i situația, stimați prieteni. Ce să facem mai departe? Iată, ce o să facă agricultorii noștri mai departe?”

Datele statistice arată că, în ultimii 10-15 ani, suprafeţele semănate cu porumb s-au extins cu aproximativ 100 de mii de hectare.

Agricultoricaniculăporumbsecetă
Comments (0)
Add Comment