Consilier municipal al Platformei DA, replică pentru Andrei Spînu: S-au lăsat copleșiți de grija pentru locuitori, exact cu un an înainte de alegerile locale

Consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, a venit cu o replică către vicepremierul Andrei Spînu, care a anunțat astăzi că Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Alesul local spune că noua Agenția reprezintă nimic altceva decât o bâtă politică electorală, „mascată sub o nobilă intenție de misionarism urban”.

„Guvernanții s-au lăsat copleșiți de grija pentru locuitorii Capitalei, exact cu un an înainte de alegerile locale, probabil, așa prevăd deadline-urile de pe agenda din biroul de la președinție, fixate de strategii din exterior”, a scris Verbițchi.

Mai mult, reprezentantul Platformei DA din CMC spune că crearea unei asemenea Agenții reprezintă o uzurpare a puterilor administrative.

„De fapt, guvernarea își dorește crearea unor astfel de agenții în toate raioanele țării, care să se subordoneze direct birourilor centralei de la Chișinău, care să aibă și legătură telefonică specială și directă cu toate filialele din țară, exact ca pe timpul sovietic, când comenzile erau recepționate dintr-un singur punct de comandă”, a adăugat Verbițchi.

În același timp, acesta a ținut să condamne semnarea acordului de către actuala conducere cu MGRES.

„După ce a săvârșit un act de trădare, negociind și reanimând separatismul rus de la Tiraspol, în timp ce ucrainenii schimbă lumea cu sângele lor, lovind în identitatea noastră națională, guvernanții sunt preocupați în continuare de preluarea puterii și a entităților publice unde au concurență în a-și pune în aplicare schemele. Profitând de tăcerea și prudența celor de pe dreapta și a clasei intelectuale care se autocenzurează în criticile la adresa guvernării după ultimele „mișcări separatiste” de la Chișinău pentru a nu ajuta partidelor de stânga și a celor conduse de oligarhii fugari să ajungă din nou la guvernare, sau în cazul Primăriei Chișinău, mîzând pe aceea că puțini vor avea de ripostat la inițiativă, pentru că, în cazul în care îți spui părerea, riști să fii catalogat drept simpatizant al lui Ion Ceban, reprezentanții puterii își joacă în continuare nestingheriți cărțile electorale, în timp ce cetățenii se simt sufocați de greutățile zilnice și facturile cosmice”, a conchis Ruslan Verbițchi.
Amintim că, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat vineri, 9 decembrie, că urmează a fi creată Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Acesta a accentuat că Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali.
Potrivit lui Spînu, în componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra:

 

-Primarul general;
-un reprezentant delegat de către Consiliul Municipal;
-trei primari delegați de adunarea generală a primarilor din Municipiul Chișinău;
-doi reprezentanți ai sectorului privat și doi reprezentanți ai societății civile.

Andrei SpînuPlatforma DA în CMCRuslan Verbițchi
Comments (0)
Add Comment