Consiliul European solicită Comisiei Europene să prezinte un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova

Cei 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au convenit să solicite Comisiei Europene să prezinte un nou pachet de sprijin pentru Moldova în scopul de a ajuta țara noastră în fața tentativelor de destabilizare din partea Rusiei și de a susține parcursul nostru de aderare la blocul comunitar.

 „UE va continua să ofere Moldovei tot sprijinul relevant, inclusiv pentru a consolida reziliența, securitatea, stabilitatea, economia și aprovizionarea cu energie”, se arată în concluziile adoptate de liderii europeni la summitul european de primăvară.

Primul care a făcut publică această decizie a fost Klaus Iohannis.

„Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE și acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar și pentru noi și pentru toată Europa”, a mai comunicat președintele român.

Anterior, presa de la Bruxelles a scris că, UE urmează să aloce încă 40 de milioane de euro pentru armata Moldovei, pe fondul dezvăluirilor despre eforturile Rusiei de a răsturna guvernul de la Chișinău. Potrivit EUObserver, care citează un memorandum intern al UE, cea mai mare parte a banilor va fi cheltuită pe un „radar mobil de supraveghere cu rază lungă de acțiune la sol”.

Comisia EuropeanăKlaus IohannisUniunea Europeană
Comments (0)
Add Comment