Continuă plecările din PSRM: Câțiva primari socialiștii din raionul Ocnița, aderă la Mișcarea Pentru Popor

Continuă plecările din Partidul Socialiștilor. Câțiva primari de la PSRM și unul independent din raionul Ocnița, precum și mai mulți lideri ai organizațiilor teritoriale primare ale socialiștilor din același raion, au anunțat că aderă la Mișcarea Pentru Popor și susțin noul proiect politic de stânga, anunțat de deputații neafiliați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Declarațiile semnate de către aceștia au fost publicate pe o rețea de socializare de către Irina Lozovan, care, împreună cu Alexandr Nesterovschi, au părăsit recent PSRM și fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

De altfel, odată cu plecarea celor doi, PSRM a pierdut mai mulți aleși locali, care, la fel, au aderat la Mișcarea Pentru Popor.

Anterior, Vlad Batrîncea a criticat dur aceste plecări, declarând că are diferite informații despre faptul că așa-numita opoziție lansează promisiuni și propuneri ademenitoare în adresa deputaților, activiștilor și primarilor Partidului Socialiștilor. În context, secretarul executiv al PSRM s-a adresat aleșilor poporului să subsemneze modificarea Constituției pentru interzicerea traseismului politic.

„Facem un apel către toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova să subsemneze inițiativa de modificare a Constituției, respectiv să punem capăt acestui fenomen nociv, care se numește – „trădare politică, traseism politic și corupere politică.” Evident că vor fi diferite reacții, dar următoarele Parlamente au șansa să devină mai credibile, mai curate și mai bune”, a spus Vlad Batrîncea.

În ultimele aproape patru luni, PSRM a mai pierdut un deputat, pe Gaik Vartanean, care a părăsit formațiunea și s-a alăturat Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

Mișcarea Pentru PoporOcnițaPSRM
Comments (0)
Add Comment