Protestele din Georgia au intrat în cea de-a doua săptămână, când susținătorii opoziției pro-UE s-au adunat joi seara în fața parlamentului țării din Tbilisi.
Fostul președinte al țării, Giorgi Margvelashvili, care a fost de asemenea prezent la proteste, a declarat că, în opinia sa, actualul guvern este „condamnat” după o săptămână de criză politică.
Giorgi Margvelashvili, fost președinte al Georgiei: „Protestăm aici pentru că acești oameni care s-au autoproclamat guvern și parlament au furat practic alegerile și au deturnat națiunea noastră în favoarea ocupantului nostru, Federația Rusă. Deci, practic, acesta este un regim de ocupație și noi protestăm împotriva acestui regim de ocupație. Am fost practic în ultimii 30 de ani, am participat la fiecare schimbare de guvern și pot să vă spun că acest moment la care asistăm în ultima săptămână, din punct de vedere fizic, este punctul fără întoarcere. Adică sunt condamnați să fie scoși din guvern.”
Decizia guvernului de a suspenda negocierile cu UE a aruncat țara din Caucazul de Sud, cu 3,7 milioane de locuitori, într-o criză politică, iar autoritățile susțin că au dejucat o tentativă de revoluție.
Criticii acuză guvernul că întoarce spatele Occidentului și se îndreaptă spre un curs tot mai autoritar și pro-rus, ceea ce partidul de guvernământ neagă.