Copenhaga lansează un program pilot pentru a recompensa turiștii responsabili față de mediu. Aceștia vor primi cafea și bilete gratuite la muzeu

Cafea și bilete gratuite la muzeu: Copenhaga lansează un program pilot pentru a recompensa turiștii responsabili față de mediu. Organizatorii subliniază că principala recompensă pentru astfel de acțiuni va reveni întregului oraș.

Mikkel Arjo-Hansen, director al Wonderful Copenhagen: „Astăzi, călătoriile nu sunt ecologice. Oamenii se deplasează dintr-un loc în altul și acest lucru lasă o amprentă negativă. O altă amprentă negativă este lăsată de consumul pe care îl faci în timp ce te afli la destinație. Așadar, avem o mare provocare de a crea un turism durabil și de a accelera tranziția ecologică. CopenPay este un mic pas în această direcție.”

Bonusurile se acordă celor care nu folosesc mașini private sau taxiuri, ci preferă transportul public sau bicicletele – sau care pur și simplu beau apă de la fântânile stradale în loc de sticle de plastic.

O sală mare de mese din centrul orașului oferă mese gratuite celor care contribuie la eforturile de curățare. În total, mai mult de 20 de organizații – de la restaurante și muzee la puncte de închiriere de bărci – participă la program.

Mads Pilegaard Sander, partener de dezvoltare la GoBoat: „Considerăm că este o situație avantajoasă pentru ambele părți, în care putem oferi ceva atât orașului, cât și turiștilor care vin la Copenhaga. Le oferim o experiență, dar le putem cere, de asemenea, să ne ajute să curățăm căile navigabile, iar aceasta face parte din marea idee de a face GoBoat prietenos cu mediul.”

Copenhaga este una dintre cele mai populare destinații din Europa. Anul trecut, peste 12 milioane de persoane au vizitat capitala daneză.

cafeaCopenhagaDanemarcaProiect pilot
Comments (0)
Add Comment