Corturi anti-caniculă au fost instalate și la Căușeni. Oamenii beneficiază de apă și pot solicita ajutor medical

Salvatorii din Căușeni ajută oamenii să reziste caniculei. Un cort  de acordare a primului ajutor a fost instalat în aceste zile în piața Dimitrie Cantemir. Acesta este dotat cu apă pentru a se răcori și scaune pentru odihnă. De asemenea, tot aici, cetățenii pot solicita ajutor medical, transmite Studio-L

„Bine, îi cald tare și omul vine, mai ales de la țară, și trebuie. Poate nu are un bănuț în buzunar. Îi binevenit pe căldurile acestea. Nu vezi că totul se usucă, totul arde.”

„Îi bine, foarte bine, pentru că afară este foarte cald și oamenii vin, iau apă și se bucură că, cel puțin, au băut apă.”

Pe parcursul primelor zile de la instalarea corturilor aproximativ 100 de persoane, zilnic, au venit să se adăpostească de soare și să bea apă.

„Chiar mă gândeam acum să mă duc. Îi foarte bine. Poate cineva nu are niciun leu în buzunar. A mers, a băut un pahar de apă rece și îi foarte bine.”

 „Normal pentru toată lumea care se apropie, beau câte o cană de apă, câte un pahar și mai ales că sunt băieții, fiindcă nu toți oamenii se pricep la acest aparat. Le dau câte un pahar de apă. Foarte bine.”

„Asta-i bine. Pe căldura care-i în ziua de azi la 40 de grade care se așteaptă. Este bine.”

„Părere pozitivă că acum trebuie să ne hidratăm. Călduri foarte mari au revenit la noi în Moldova. Trebuie să ieșim din situația asta.”

Salvatorii spun că în perioada caniculară pot surveni mai multe complicații, în special în rândul persoanelor cu maladii cardiovasculare și cronice. În caz de necesitate salvatorii vor acorda și primul ajutor calificat.

„În zona de intervenție a Direcției Regionale Situații Excepționale Căușeni avem amplasate două puncte, de asemenea în orașul Ștefan Vodă și orașul Căușeni. Aceste puncte sunt destinate pentru hidratarea persoanelor, asigurarea acestora cu apă potabilă pe perioada de caniculă când sunt temperaturi înalte. La capitolul îngrijiri medicale, putem asigura doar ce ține de tonometrie, măsurarea temperaturii arderiale. În rest, la necesitate putem solicita colegii de la sistemul medicină urgentă. Punctele sunt dislocate în perioada orelor 09:00 până la orele 18:00, în funcție de locație, perioadă, etc.

Punctele de reabilitare funcționează zilnic în intervalul orelor 09:00-18:00.

 

CăușeniCorturi anticaniculăIGSUsalvatori
Comments (0)
Add Comment