Covid-19: Italia trece de bariera de 100.000 de decese

Italia a trecut de 100.000 de de decese din cauza pandemiei Covid-19, la un an după apariția sa în peninsulă, a anunțat Ministerul Sănătății de la Roma.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia, inima economică a țării, cu aproape 30.000 de morți, urmată de Emilia-Romagna, apoi Piemont și Veneto, cu aproape 10.000 de morți fiecare. De asemenea, trebuie remarcat faptul că numărul victimelor este în general subestimat.

Săptămâna trecută, grupul de reflecție pentru sănătate a raportat o creștere cu 33% a numărului săptămânal de infecții pentru perioada 24 februarie – 2 martie, cu 123.000 de cazuri, cea mai mare cifră din decembrie.

Noile restricții severe la nivel național ar fi o altă lovitură pentru a treia cea mai mare economie din zona euro, prinsă într-o recesiune severă prin izolare în 2020.

Duminică, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, s-a angajat să intensifice campania de vaccinare, încetinită de întârzierile de aprovizionare ca în restul Europei. El a spus că Italia va avea 50 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie, ceea ce va face posibilă vaccinarea „cel puțin jumătate din populația italiană.

Comments (0)
Add Comment